12 d’abril del 2009

Llibreria Bertrand, de Barcelona


La llibreria Bertrand és l'últim espai de venda de llibres obert a Barcelona. La inauguració de la nova llibreria, a primers de març de 2009, va comptar amb la presència del ministre de Cultura, César A. Molina (ara ex-minsitre) i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. No podia ser menys, tractant-se d'una multinacional que obria un negoci en temps de crisi.
La primera Bertrand fou oberta l'any 1732 a Lisboa (He de dir que quan la vaig visitar, a la Rua Garret del barri del Chiado, no em va agradar gaire.) Després de crear tota una xarxa de llibreries per tot Portugal, el 2006 la cadena fou adquirida pel grup Bertelsmann, un dels gegants editorials. D'ençà que Bertrand ha implantat diverses botigues a l'Estat espanyol, en ciutats més o menys petites o perifèriques (Cartagena, Alcalá de Henares, Oviedo, Ponferrada, Torrelodones i Saragossa). El seu desembarcament a Catalunya va començar amb l'adquisició de la popular llibreria de Terrassa, El Cau Ple de Letres.

La llibreria de Barcelona és molt cèntrica, situada a la Rambla Catalunya, núm. 37. Ocupa la planta baixa d'un local comercial de l'Eixample (un antic cinema), de planta allargada, que acaba amb un bonic pati ajardinat, que compta amb una petita sala de conferències per fer presentacions de llibres. La vista general de la llibreria és realment bonica. Pel que fa al seu fons, es tracta d'una llibreria generalista, amb rotació continuada dels fons i orientada al públic lector més ampli que llegeix literatura, divulgació, llibre pràctic i assaig popular. En aquest sentit, és similar a la Casa del Llibre (del grup Planeta, un altre dels gegants) i, per tant, no aporta gaires diferències. A més, disposa de terminals on es pot consultar el catàleg de la llibreria. També s'ha de dir que la política de la llibreria ha tingut vocació d'integrar-la a l'especificitat del nostre país, amb un bon fons en la nostra llengua (novel·la, poesia, història, cuina, etc.) També hi vaig veure un àrea de còmics i una altra de literatura infantil-juvenil.
En resum, una bona alternativa a la Casa del Llibre, tot i que jo em quedo sempre amb La Central.

Matèries més ben assortides: literatura, assaig, ciència
Matèries menys ben assortides: llibre estranger
Targeta client: Sí
Activitats culturals: Sí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada